Tel. 035-2601601 - Mob. 06-46835369info@dare2explore.nl
1
2
3
4
5

8 dagen Charme van Toscane

Als je een kunstliefhebber bent, is Florence het Walhalla

In het kort

Het groene, glooiende landschap met zijn markante cipressen, olijfbomen, wijnbergen en wijnboerderijen, maken Toscane tot één van de mooiste streken van Italië . De prachtige middeleeuwse stadjes bieden een schat aan historisch erfgoed. Als je door de karakteristieke smalle straatjes van Florence wandelt, ervaar je de bijzondere tegenstelling tussen enerzijds de rijkdom uit de Middeleeuwen en anderzijds de hypermoderne modewinkels. Als je een kunstliefhebber bent, is Florence het Walhalla. Ongeveer een derde van alle Italiaanse kunstschatten bevindt zich in Florence. Je rijdt met jouw huurauto door het heuvellandschap naar Siena, de middeleeuwse stad met een roerige geschiedenis en naar het schilderachtige San Gimignano, met een schitterend oud centrum. Je maakt kennis met de Toscaanse keuken en natuurlijk de Toscaanse wijnen.

De reis

Dag 1 - Florence
Vlucht naar Florence. Als je op de vluchthaven aankomt, haal je de huurauto op en rijd je naar het hotel, waar 3 overnachtingen voor jou zijn geboekt. Je maakt kennis met het centrum van Florence. Florence is niet alleen de wieg van de Italiaanse Renaissance, maar ook plek van waaruit de Medici op het gebied van kunst een toonaangevende rol hebben gespeeld. Vrijwel alle bezienswaardigheden in het historisch centrum zijn te voet bereikbaar. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan Galleria Degli Uffizi, met o.a. Botticelli’s “Geboorte van Venus” of aan Galleria dell Áccademia. In de grote zaal, de Tribune, zijn werken van Michelangelo ondergebracht, waaronder de beroemde ‘David’.


Dag 2 - Florence
Vandaag kun je besteden aan het verder verkennen van de stad, slenteren langs de Duomo, de Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio en de beroemde Ponte Vecchio met zijn karakteristieke stalletjes op de brug. Er is zó veel te bezoeken, dat je echt niet álles kunt zien! Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Optioneel is er de mogelijkheid om onder leiding van een kunsthistoricus de stad te beleven. Of je kunt een stadswandeling combineren met een bezoek aan de markt, gevolgd door een culinaire kookworkshop, inclusief lunch, in een privé kookschool. Tevens is er de mogelijkheid om op stap te gaan met een personal shopper, waarbij je winkels als Dolce & Gabbana of Prada bezoekt. Om jouw reis extra bijzonder te maken is een ballonvaart of een dagje weg met jouw droomauto, een Lamborghini, Ferrari of Mini-Cooper cabrio, een ander optie om de omgeving van Florence te ontdekken.


Dag 3 - Florence
Vanuit Florence kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar andere interessante steden, zoals Lucca. Het middeleeuwse centrum is nagenoeg autovrij en is gebouwd in een zeer herkenbare Romeinse stijl. Le Mura, de stadswallen, zijn wereldberoemd en een aanrader om te bezoeken. Ook Pisa is een mogelijkheid. Hoewel Pisa het meest bekend staat om zijn scheve toren, Torre Pendente, is een bezoek aan het mooie historische centrum en de prachtige palazzi op de Arno- oever zeker de moeite waard. Een andere tip is om een dagje heerlijk naar zee te gaan, naar Viareggio, een van de populairste vakantieplaatsen aan de kust bij Versilia.


Dag 4 - Siena
Na het ontbijt rijd je in een ontspannen tempo door het wijnlandschap van de Chianti richting Siena, wellicht één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Je verblijft 2 nachten in de omgeving van Siena. Siena is op een heuvel gebouwd en wordt gedomineerd door het silhouet van de Duomo. De gehele stad ademt een middeleeuwse sfeer uit. Het nodigt uit om door de smalle straatjes te dwalen en op het beroemde schelpvormige Piazza del Campo even uit te rusten, om van de bijzondere en intieme sfeer te genieten.


Dag 5 - Siena
Je hebt de gehele dag om Siena verder te gaan verkennen. De Duomo di Siena is een van de grote voorbeelden van de Italiaanse gotische architectuur. Rond het doopvont bevinden zich reliëfs van Donatello en andere beroemde beeldhouwers. In het museum van de Opera Del Duomo bevindt zich Duccio’s beroemde Maestà. Andere bezienswaardigheden: Torre del Mangia, een 102 meter hoge klokkentoren, Palazzo Pubblico en Sant’Augustino, een kloosterkerk uit de 13de eeuw.


Dag 6 – San Gimignano
Vandaag rijd je door het wijnlandschap, langs cipressen en olijfbomen verder naar San Gimignano, het “Manhattan van Toscane”. Er zijn 2 overnachtingen voor jou geboekt. San Gimignano is een middeleeuws, ommuurd stadje met een bijzondere middeleeuwse architectuur en beroemd om zijn veertien torens, die het silhouet van de stad domineren. In 1990 is het historisch centrum van San Gimignano opgenomen in de lijst van erfgoederen van UNESCO.


Dag 7 – San Gimignano
Je hebt de gehele dag de tijd om het pittoreske, autovrije stadje te ontdekken. De ommuurde stad heeft verschillende toegangspoorten. Alle wegen leiden naar het hoogste punt, waar zich de Piazza della Cisterna en de Piazza Duomo bevinden. Beide pleinen zijn zeker een bezoek waard, vanwege de interessante middeleeuwse gebouwen en torens. Of je kunt natuurlijk ook een van de schitterende wandelroutes in de prachtige omgeving kiezen.


Dag 8
Na een laatste rit door het welvende Toscaanse heuvellandschap ben je weer terug in Florence. Daar lever je de huurauto op de luchthaven in en vlieg je terug naar Amsterdam.


Indicatie reissom

Vanaf € 786, - per persoon, verblijf in 3* charme hotels

Vanaf € 1086, - per persoon, verblijf in 4* charme hotels

Vanaf € 1496, - per persoon, verblijf in 5* charme hotels


Inclusief:
Vlucht met KLM naar Florence
Huurauto cat. EC (Toyota Corolla of gelijkwaardig, 7 x 24 uur, inclusief alle verzekeringen)
7 hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt.
Welkomstdrankje
Uitgebreid informatie pakket met persoonlijke tips


Exclusief dossierkosten en bijdrage calamiteitenfonds


Elke reis is af te stemmen op jouw specifieke wensen. Neem contact met ons op voor de exacte prijzen in jouw reisperiode.

Tip

Ga wijn proeven bij de lokale wijnboeren. Wij vertellen je graag over de beste mogelijkheden!