Tel. 035-2601601 - Mob. 06-46835369info@dare2explore.nl
1
2
3
4
5
6
7

Het beste van Tanzania

8-daagse kleinschalige internationale groepsreis

In het kort

Tanzania is een van de meest intrigerende safarilanden van Afrika. Het Oost Afrikaanse land springt eruit vanwege zijn vele uitgestrekte nationale parken en de enorme diversiteit aan wild. Samen met Kenia is Tanzania één van de beste bestemmingen om de vele soorten en grote aantallen wild in hun natuurlijke habitat te kunnen ontmoeten. Tijdens de reis worden vier parken in het noorden van Tanzania bezocht. De reis start in Lake Manyara, bekend om zijn vele watervogels, nijlpaarden en tal van wilde dieren. Vervolgens reis je door naar de uitgestrekte savannen van het magische park Serengeti. Je vervolgt jouw tocht naar het achtste wereldwonder, de Ngorongoro krater. Tot slot verblijf je in het Tarangire National Park. Je overnacht in uitstekende lodges en je reist met een klein internationaal gezelschap van minimaal 2 tot maximaal 7 personen per 4-WD safarivoertuig. Jouw reis wordt begeleid door een uitstekende gids en chauffeur. Bij deze kleinschalige groepsreis kan je kiezen of je wilt boeken met middenklasse accommodaties of eerste klasse accommodaties.

De reis

Dag 1 – Kilimanjaro Luchthaven

In de avond kom je aan op Kilimanjaro, de luchthaven van Arusha, de safari hoofdstad van Tanzania. Je wordt welkom geheten en transfer naar jouw accommodatie. Je overnacht in Arusha.


Dag 2 – Lake Manyara

In de ochtend heb je eerst even de tijd om te acclimatiseren. Na de lunch word je opgehaald door jouw gids en rijd je naar Lake Manyara National Park. Vanaf het moment dat je het National Park binnenrijdt, waan je jezelf in een tropisch oerwoud vol apen, kabbelende beekjes en warmwaterbronnen. Het park is uniek vanwege zijn grootste populatie bavianen van Oost Afrika en zijn boomklimmende leeuwen. Naarmate de tocht verder gaat, rijd je in open graslanden en moerassen om uiteindelijk uit te komen bij Lake Manyara. De omgeving van het meer is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s en nijlpaarden. Ook kun je hier, met wat geluk, die bekende in bomen klimmende leeuwen vinden. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: rondom en in het meer zijn meer dan 500 vogelsoorten te vinden zoals ibissen, reigers en flamingo’s. Overnachting in een schitterende lodge met uitzicht over het park.


Dag 3 – Serengeti National Park

In de ochtend maak je een game drive (safari) door het gevarieerde gebied van Lake Manyara. Tijdens game drives zul je merken dat veel dieren in Lake Manyara het liefst over de weg wandelen, in plaats van door de dichte vegetatie! Zo heb je de kans om een grote variatie aan wild te spotten zoals giraffen, olifanten, buffels en andere grazers. De neushoorn is in dit gebied de meest bedreigde diersoort. Soms heb je het geluk om een van de bijzondere vogelsoorten te spotten, zoals de zeldzame zwarte adelaar. Na de lunch rijd je naar de uitgestrekte grasvlakten van de Serengeti, waar je de komende nacht zult verblijven. Serengeti Nationaal Park is één van de beroemdste wildparken in Afrika, mede dankzij het feit dat hier in de lente de grootste wild migraties op aarde zijn. Een dergelijk migratie meemaken is werkelijk een zeer indrukwekkende ervaring. Serengeti bestaat voornamelijk uit vlakke savannen en hier en daar granieten rotsformaties, met een hoogte tussen de 900 tot 1.800 meter en bosgebieden. In het gebied heerst een aangename droge warmte.


Dag 4 – Serengeti National Park

Verdeeld over de dag maak je diverse game drives in dit fascinerende uitgestrekte gebied. Je gaat met de ervaren chauffeur en gids op zoek naar onder andere de zwart gemaande leeuwen, buffels en gnoes. Door de weidse vergezichten kun je grote kuddes wilde dieren over de vlakte zien trekken.


Dag 5 – Ngorongoro Conservation Area

Vandaag neem je afscheid van de Serengeti en rijd je richting het prachtige Ngorongoro Conservation area. Een gebied van groene hooglanden, slapende vulkanen en wildrijke kraters, waarvan de Ngorongoro krater de bekendste is. De krater van deze oude vulkaan, met een diameter van 19 kilometer, is door de UNESCO uitgeroepen tot een World Heritage Site, een uniek natuurgebied dat bescherming geniet als 'erfgoed van de aarde'. Onderweg maak je een stop voor een picknicklunch. In de middag kan je een bezoek brengen aan een traditioneel Masai dorp. Je overnacht 2 nachten bij Ngorongoro Conservation Area.


Dag 6 - Ngorongoro Conservation Area

In de ochtend daal je met een sterke terreinwagen af naar de bodem van de Ngorongorokrater. Hier is een bijzonder biotoop ontstaan, waar veel diersoorten zich thuis voelen. Op een relatief klein oppervlakte zijn bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannen ontstaan. Er leven permanent leeuwen, antilopen, nijlpaarden en neushoorns. Het meer is bezaaid met flamingo’s, die een roze deken vormen over het meer. Een fascinerend ecosysteem! Dieren lopen in en uit de krater. Als je geluk hebt zie je hyena's, cheeta's, elandantilopen en luipaarden. Daarnaast loopt er ook het vee van de Masai, dat hen voor een deel in hun levensbehoeften voorziet. Onderweg wordt er weer voor een picknicklunch gezorgd.


Dag 7 - Tarangire National Park

Het laatste park van jouw reis is het Tarangire National Park. De tocht van vandaag vanaf de Ngorongoro Reservation Area naar en door Tarangire Park is zeker de moeite waard. Tarangire is een minder toeristisch natuurreservaat. Als je binnenrijd, word je direct overweldigd door de grote hoeveelheid baobabbomen (apenbroodbomen). Soms hebben ze wel een diameter van 11 meter. Het landschap is anders dan de andere parken. De vegetatie met baobabbomen wordt afgewisseld met grote moerasgebieden, waar in de periode van juli tot november duizenden flamingo’s afkomen op de algen in het Burungimeer. Er zijn grote concentraties wild, waaronder een aantal bijzondere diersoorten zoals de girafgazelle en de zwarte neushoorn. Het Tarangire National Park heeft de dichtstbevolkte populatie olifanten van heel Afrika. En wees alert: het gebied heeft 12 meter lange pythons die in bomen kruipen. Ook de vogelaars ontmoeten een vogelwalhalla: er blijken 550 soorten in het park te vertoeven. Je verblijft in een lodge in het Tarangire Park.


Dag 8 – Arusha

Op weg naar de uitgang van het Tarangire National Park wordt een laatste game drive gemaakt. Vervolgens keer je terug naar Arusha, waar de lunch wordt geserveerd. Na de lunch breng je een bezoek aan Arusha stad. Optioneel kan er een dagkamer worden gereserveerd, in afwachting van jouw vertrek naar Amsterdam ’s Avonds is er een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Accommodatie

Middenklasse
Arusha – Arusha Coffee Lodge
Lake Manyara National Park – Lake Manyara Serena Lodge
Serengeti National Park – Serengeti Sopa Lodge
Ngornongoro Conservation Area – Ngorongoro Sopa Lodge
Tarangire National Park – Tarangire Sopa Lodge


Eersteklasse
Arusha – Serena Mountain Village
Lake Manyara National Park – Lake Manyara Serena Lodge
Serengeti National Park – Serengeti Serena Lodge
Ngornongoro Conservation Area – Ngorongoro Serena Lodge
Tarangire National Park – Tarangire Sopa Lodge

Indicatie reissom

Vanaf € 1874, - per persoon


Inclusief:
Verblijf in genoemde middenklasse accommodatie (eerste klasse tegen toeslag)
U reist in een 4-WD safarivoertuig, in internationaal gezelschap, geschikt voor maximaal 7 personen
Gegarandeerde raamplaatsen tijdens de gamedrives
Groepsgrootte minimaal 2, maximaal 7 personen
Verblijf op basis van volpension Genoemde activiteiten, gamedrives
Park entreegelden
Engelssprekende reisbegeleiding
Uitgebreid informatiepakket


Exclusief:
Intercontinentale vluchten
Visum ($50,-)
Dossierkosten
Bijdrage calamiteitenfonds


Elke reis is af te stemmen op jouw specifieke wensen. Neem contact met ons op voor de exacte prijzen in jouw reisperiode.

Tip

Verleng de reis met een strandverblijf op het specerijeneiland Zanzibar.