Tel. 035-2601601 - Mob. 06-46835369info@dare2explore.nl

Op zoek naar zeeschildpadden op Galibi Suriname

Een kans om een van meest unieke natuurgebeurtenissen te aanschouwen

In het kort

Galibi is een natuurreservaat van 4000 hectare, gelegen aan de noordoostkust van Suriname, op ongeveer 1 uur rijafstand van Albina. Tijdens jouw verblijf ga je in het donker onder leiding van een ervaren gids op zoek naar de kolossale zeeschildpadden, die hier aan land komen om hun eieren te leggen. Tijdens het zeeschildpadden seizoen heb je een zeer grote kans op deze bijzondere beesten te aanschouden. Bovendien maak je tijdens jouw reis kennis met de schitterende onbedorven natuur, de prachtige zandstranden en kom je in aanraking met de inheemse cultuur van de Indiaanse stam, in de dorpen Christaankondre en Langamankondre. Als jij de kans wilt hebben om een van meest unieke natuurgebeurtenissen te aanschouwen, reis dan gedurende het nestelseizoen naar Galibi of geniet buiten het seizoen van de prachtige natuur en de inheemse cultuur.

De reis

Dag 1
Je vertrekt per minibus vanuit Paramaribo en rijdt door de districten Commewijne en Marowijne, richting Albina. Na aankomst in Albina word je per boot in ongeveer anderhalf uur naar Galibi gebracht. Onderweg heb je grote kans dat je zoetwaterdolfijnen kunt zien. Eenmaal aangekomen in Galibi, staat er een heerlijke lunch voor jou gereed. Na de lunch maak je een wandeling door het dorp en maak je kennis met de bijzondere cultuur van de inheemse Indianenstam. In de avond vaar je naar het strand van Babusanti. Hier kan je, als een van de weinige plekken ter wereld, de reusachtige zeeschildpadden aan land zien komen om op het strand hun eieren te komen leggen. Her nestelseizoen loopt elk jaar van februari t/m medio augustus. Buiten het seizoen is het eiland een bezoek waard voor de rijke inheemse cultuur op het eiland.


Dag 2
Vandaag is vooral een dag om te ontspannen en te genieten van natuur en cultuur. Na het ontbijt ga je samen met de gids naar de Tijgerbank, de enige zandbank van Suriname. Je kunt hier heerlijk zwemmen en relaxen. In de middag keer je terug voor lekker lunch. De rest van de dag is vrij te besteden. ’s Avonds kun je genieten van een cultureel dansoptreden.


Dag 3
Na het ontbijt heb je nog even de tijd voor jezelf. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een bijzondere ‘dierentuin’ van een voormalig stroper, die nu allerlei verschillende dieren opvangt en verzorgt. Ga mooie souvenirs kopen of relax nog even langs de rivierzijde. ‘s Middags is het tijd voor een tocht naar Frans Guyana, waar een bezoek wordt gebracht aan het grensdorp St. Laurent. Het dorp is vooral bekend geworden door de verfilming van het boek Papillon. Je bezoekt dan ook de plek, waar Henri Charrière (Papillon) gevangen heeft gezeten. Als je door het dorp heen loopt herken je de koloniale bouwstijl. In de koloniale periode vluchtten veel Marrons naar Frans Guyana, zodat er weinig verschil is tussen de cultuur van Suriname en Frans Guyana. Na deze indrukwekkende 3-daagse tocht rijd je weer terug naar Paramaribo.

Indicatie reissom

Vanaf € 199, - per persoon


Inclusief
Transfer per minibus van en naar Albina
Boottocht per korjaal van en naar Galibi
Verblijf in eenvoudige guesthouse accommodatie
Excursies conform programma
Volpension


Exclusief Dossierkosten en calamiteitenfonds


Elke reis is af te stemmen op jouw specifieke wensen. Neem contact met ons op voor de exacte prijzen in jouw reisperiode.